Beitske de Jong

Levensverhalen hebben al een aantal jaar mijn interesse. Dat begon als presentator van het radioprogramma Levensverhalen op AmsterdamFM, waar ik wekelijks met een gast over diens leven en werk praat.

Naast mijn werk voor Levensvertellingen.nl werk ik als freelance programmamaker bij Omroep MAX (Radio4). Daarvoor werkte ik bij diverse kunst- en cultuurprogramma’s van de NTR, zoals NTR Podium, KunststofTV, Radio4, Cultura24 en SchoolTV. Augustus 2010 is mijn radiodocumentaire ‘Jonge musici in mineur’ genomineerd voor de RVU Radioprijs, en uitgezonden op Radio1.

Door mijn radio-ervaring ben ik het gewend om persoonlijke interviews te houden en goed te luisteren naar de verhalen van mensen. Ik vind het belangrijk dat de geïnterviewde zich op zijn gemak voelt en het gevoel heeft dat er geluisterd wordt naar zijn of haar verhaal.