Levensvertellingen

Iedereen heeft een verhaal. Iedereen heeft mooie, bijzondere, gekke, ontroerende en dierbare herinneringen. Van veel verhalen en herinneringen zou het mooi zijn als ze bewaard zouden blijven. Niet alleen kunnen ze een mooi tijdsbeeld schetsen, ook voor het nageslacht kan het bijzonder zijn om de verhalen over de jeugd van hun (groot)ouders te horen.

Toen mijn grootouders wegvielen besefte ik dat met hun overlijden ook hun mooie verhalen en herinneringen voor een deel waren weggevallen. Ik herinner mij hoe mijn grootmoeder aan de keukentafel prachtig kon vertellen over vroeger. Er zijn dagboeken bewaard gebleven, maar haar karakteristieke manier van vertellen en de klank van haar stem zijn verloren. Juist door het besef van wat er niet meer is, raakte ik geïnteresseerd in levensvertellingen. Inmiddels heb ik jarenlange interviewervaring op het gebied van levensverhalen. In mijn radioprogramma op AmsterdamFM praat ik tweewekelijks met iemand over zijn of haar leven.

Voorbeelden:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Graag zoek ik met u naar een manier om uw levensverhaal vast te leggen op CD. Omdat ieders verhaal anders is, zullen we in een kennismakingsgesprek eerst uw wensen en de mogelijkheden bespreken. Zie ook: werkwijze.